Øivind Andrés Innsamlingsaksjon

OPPDATERING……..!

Filed under: Nyheter — Familien January 24, 2008 @ 10:08 pm

Kun en liten oppdatering fra oss, uten at det egentlig ikke har hendt så mye siden sist vi skrev.  Vi var i vikingeskipet og spillte Norgescup første helgen i januar, noe som forøvrig gikk strålende for oss,  Vi (Lag Vitnett jr. som jeg trener) gikk henn å vant turneringen, noe som også førte til at vi vant hele Norgescupen samenlagt.

Det som kanskje ga meg like mye, var å se alle som kom fra UG og SKB  (Kreftforeningens ungdomsgruppe og støtteforeningen for kreftsyke barn) og fikk prøve curling sammen med noen “viekelige” kjendiser som stilte opp sammen med dem for å gjøre en ellers tung og mørk hverdag litt lysere.                                                        Vil også rette en stor takk til Hamar curling som fikk istand dette flotte arr.  (se bilder)

Takk til Kjetil Andre Åmot, Håvard Bøkko, Even Vetten og Olav Tufte 

Hamarcurling hadde på forhånd bestemt at overskuddet skulle gå til ØA`s innsamlingsaksjon, og det ble ikke mindre enn 35000.- TUSEN TAKK!!!

OPPDALS ROCK MOT KREFT

Vi er nå godt i gang med planleggingen av arr.som skal gå i Oppdal kulturhus 10.mai  Noen husker kanskje at det var på den dagen ØA døde i fjor.  Vi har vært i kontakt med alle våre mest kjente band fra Oppdal, og de har stilt seg veldig possitiv til å stille opp på arr.  Vi snakker her om: Roph, Folowers, Bønkers, Texum, Trinity og ikke minst Erlend Ropstad m/band. Vi håper at vi kan få til en skikkelig “rocka” kveld i kulturhuset, og at det kan gi litt overskudd til innsamlingsaksjonen.

JR NM

I helgen starter  årets jr nm i curling på Oppdal.     Jr.NM var noe ØA så veldig frem til som aktiv. Jeg tror nok at han følger med oss i år også, og er veldig stolt over det vi har fått til med Vitnett jr, som han også var med som hjelpetrener for i fjor.  Det som gjenstår å se er om Vitnett jr. klarer å takle det store favorittstemplet som de har fått i år! Det får vi svar på på søndag ettermiddag………….dere som har anledning må gjerne ta dere en tur å se på!

Januar har vært en veldig bra mnd. for innsamlingsaksjonen, som sammlet har fått inn ca. 70.000 kr.  Vi i innsamlingsaksjonen setter stor pris på givergleden blandt folk, og det  viser også at vi ikke er glemt……! 

NORGE PÅ LANGS!

Det kommer stadig mennesker som gjerne vil gjøre noe for innsamlingsaksjonen, og det siste innspillet kom fra Petter Moe fra Lillehammer. Petter er en curlingkompis av ØA, og har sammen med noen kamerater tenkt å sykle Norge på langs i sommert. Han vil også prøve få til litt økonomisk utbytte av denne turen som han igjen vil gi til innsamlingsaksjonen. Et kjempetiltak, og vi kan ikke annet enn å ønske dere en riktig god tur, og så håper vi at vi kan få rapporter og bilder underveis slik at vi kan følge med dere.

Skal forsøke å ikke vente så lenge med å skrive neste gang!

Ha en fortsatt fin vinter……..

red3.jpg   red2.jpg   red1.jpg  red5.jpg


GODT NYTT ÅR

Filed under: Nyheter — Familien January 3, 2008 @ 11:42 pm

Etter et tøft, og for oss et tragisk år hvor vi mistet vår kjære Øivind Andre`, håper vi dette blir et bedre år for oss. Samtidig vet vi også at i løpet av 2008 vil det være mennesker som som vil bli rammet av det samme som ØA, og at det er noen som vil miste en søster eller bror, foreldre vil miste en sønn eller en datter, og mange som vil miste en kjæreste eller en god venn eller venninne.

Dette gjør oss både lei og trist, men samtidig gir det oss energi til å kjempe videre for å samle inn penger for innsamlingsaksjonen, og også kunne være med å bidra til at man kanskje etter hvert kan finne en løsning som tar knekken på denne forferdelige sykdommen.

Vi er veldig glade for at det finnes mennesker der ute som virkelig bidrar og som er med å gjør at innsamlingsaksjonen lever videre og at vi kanksje når målet vårt på en 1/2 million.

NOTAR besluttet at de istedet for den vanlige blomster-hilsen de gir til sine ledere til jul istedet ville gi et beløp tilsvarende dette til innsamlingsaksjonen. Dette er en “gest” vi vet de ansatte satte stor pris på, for de har selv mistet en av sine ledere i samme sykdom og vet at den kan ramme hardt.

ENOVA kuttet ut den vanlige jule-lunsjen, og ga istedet kr. 5000.- til innsamlingsaksjonen. Jeg vil tro at de også er glade for å kunne bidra med penger til kreftforskningen istedet for stappe seg full med mat, som det jo blir mer enn nok av i julen likevel.

NORGESCUPEN / VIKINGCUPEN har som tidligere nevnt valgt å gi alt overskudd fra helgens turnering til innsamlingsaksjonen. Det vil ialt være 32 lag som deltar i turneringen,og vi har blitt forespeilet et beløp på mellom 20-30.000.- FANTASTISK.

Vi (Liv,Bjørn og Gina) valgte i år å “flykte” fra julen, og tilbringte julen på Gran Canaria. Dette gikk faktisk bedre enn vi hadde håpet på, og en stor takk til de som lånte bort leiligheten sin og til de som ga oss turen dit.

Vi vil nok en gang få ønske dere alle et riktig GODT NYTT ÅR , og som ØA ville ha sagt “LEV I NUET”, for man vet aldri hva morgendagen bringer.

CARPE DIEM

Liv, Bjørn, Camilla, Gina, Emilie, Per Marius og Thea + Rocky !

20061222-010_jpg_1070026m.jpg


Norgescup og Vikingcup i januar

Filed under: Nyheter — Familien December 7, 2007 @ 8:04 pm

Hamar Curling Klubb skal i helgen 4. - 6. januar arrangere NorgesCup og VikingCup i Vikingskipet på Hamar. Totalt 32 lag vil delta i turneringen som blir Nordens størtse curlingturnering. Hamar Curling Klubb har valgt å gi overskuddet av turneringen til Øivind Andrès stiftelse.

I den forbindelse har de opprettet et konsept som heter “Klubb 2000″ hvor bedrifter kan bli medlem for 2000,- kroner. Les mer om hvordan bedrifter kan bli med på www.hamarcurling.com og under knappen “Klubb 2000″.

Det har også blitt opprettet en gruppe på Facebook hvor privatpersoner oppfordres til å være med å støtte prosjektet med 50 kroner.

Lørdag 5. januar mellom klokken 13-15 vil medlemmer av Kreftforeningen, Kreftforeningens Ungdomsgruppe (UG) og støtteforeningen for kreftsyke barn (SKB) spille curling sammen med idrettsstjerner som er på Hamar i forbindelse med Idrettsgallaen. Følg med på www.hamarcurling.com fremover om hvem som kommer.

Vi oppfordrer dere til å støtte prosjektet og håper at vi sees på Hamar over nyåret.


“Huff, det er snart jul…..”

Filed under: Nyheter — Familien December 5, 2007 @ 10:42 pm

Nå er det lenge siden vi har skrevet noe her, å vi vet at det fortsatt er noen som følger med på sidene så her kommer en liten oppdatering.

For de som lurer på hvordan det gikk på ØA`s minneturnering, så er det det å si at den er blitt utsatt til 2. helg etter påske p.ga.at vi hadde for få påmeldte lag. Vi håper at det blir flere lag som stiller da, og at vi får gjennomført turneringen.

VIKING CUP  er en stor curlingturnering som blir arr. i Vikingeskipet på Hamar første helg på januar. Jeg fikk for en tid tilbake en tlf. fra Joakim Skogvold som er arr. sjef og var en god venn av ØA.   Han spurte om de kunne få lov til å gi overskuddet fra turneringen til Øivind Andres innsamlingsaksjon.  Dette er selvfølgelig tiltak vi setter stor pris på i styret.  Slike ting er helt klart med å gjøre at vi kan nå målet vårt  på 500.000.- i innsamlede midler lenge før vi hadde håpet. En stor takk til Joakim og Hamar CK

OPPDALSROCK MOT KREFT                                                                                  

10 mai, på ettårsdagen etter ØA`s bortgang har vi leid hele Oppdal Kulturhus og planlegger en stor konsert med alle Oppdals band . Vi jobber også med å få et band som har et navn både i inn og utland. Vi  håper og tror at vi kan klare å fylle kulturhuset og dermed kunne gi et stort overskudd til innsamlingsaksjonen. Alle Oppdalsmusikerne har stilt seg veldig possitivt til arr. og alle har mer eller mindre takket ja selv om de ikke får betalt for jobben.  Vi kommer tilbake med mere info. om dette arr. så snart vi har ting på plass.

Hurra det er snart jul !!!!

Mange gleder seg til jul, med ekstra fridager, masse god mat, gaver under treet og den roen og freden som julen gjerne bringer med seg. Vi ønsker også at dere alle vil få en god jul.

For de som har mistet noen av sine kjære i løpet av året, så blir nok ikke julen slik de hadde håpet og ønsket seg. Vi (familien +Thea) har allerede merket at mørketiden gjør noe med oss, og vi vet at julen kan bli tung å komme gjennom. Vi har derfor bestemt oss for at i stedet for å sitte hjemme å kikke på ” en tom stol”, så reiser vi til Gran Canaria i julen.  Vi har noen fantastiske mennesker rundt oss, som selv har fått merke at livet ikke alltid blir som man håpet, og som har lånt oss en fantastisk leilighet der. Vi både gleder oss, og gruer oss. Gleder oss til sol og varme, men gruer oss til julen……           Gina har  en veldig god vennine (Marita) som blir med oss hele perioden, så slipper hun å kjede seg sammen med oss gamlingene bare. Det som blir et lite minus, er at  Camilla, Emilie og Per Marius ikke blir med. Men jeg regner med at de har det bra i Porsgrunn og Bamle sammen med foreldrene til Per M, og  at de gleder seg over at Emilie skal bli storesøster.              (Unnskyld Camilla,  men vi er så stolt over at vi skal bli besteforeldre igjen.)

Så vil vi bare få lov til å ønske dere alle en riktig god jul, og ta vare på dere selv, og hverandre, så snakkes vi.

Liv, Bjørn og Gina

 

 

 

 

 


Høststemning..

Filed under: Nyheter — Familien October 25, 2007 @ 8:10 pm

Høsten er kommet til Oslo også. Som alltid. Det er mørkt, kaldt og litt tristere vær enn sommeren, synes nå jeg. Sånn er det med hvordan det føles at ØA er borte også. Jeg har ihvertfall fått et mye sterkere savn etter ØA nå i høst enn hvordan det var i sommer. Det virker kanskje rart for noen, men sånn har det vært for meg. Like etter at ØA døde, føltes det fortsatt som om han var der. Smilet hans og stemmen var fortsatt så nært, men nå føler jeg ikke at han er sånn i nærheten av meg lengre. Selvsagt, jeg glemmer han aldri, men litt etter litt går det opp for meg at han aldri vil komme tilbake til oss.

 

I høst har jeg sett utrolig mye på bilder og filmer fra vår tid sammen. Savnet blir liksom litt lettere å bære da. Det som slår meg gang på gang er hvor utrolig GOD ØA var som person. Det skal mye til for å matche den personligheten! Og så kom gravsteinen i denne måneden, spesiell og nydelig, akkurat som ØA.

 

Her i Oslo lever jeg livet som en ekte student. Jeg hadde bestemt meg for at hvis jeg ville flytte og starte på et studie, var det det jeg skulle gjennomføre og fokusere på. Det gjør at jeg av og til stenger de vonde følelsene ute, som en slags overlevelsesmekanisme. Jeg prøver å ha noe å gjøre, slik at jeg ikke bare går rundt og er trist. Det fungerer som jeg tenkte. Jeg får ihvertfall til å studere og jobbe, og så kommer tristhet og tårer når det kan. Slik er det. Jeg har følt en ubeskrivelig sorg, men likevel tenker jeg at jeg bare MÅ fortsette! Hvis jeg hadde tenkt at livet var slutt nå hadde det vært det. Altså, det ville blitt veldig mye verre å være meg da. Men som ØA har lært meg: stå på for det du vil oppnå, og ha troa på deg selv! Det er virkelig i ØAs ånd. Derfor prøver jeg å tenke på hva han ville sagt til meg, hvis jeg skulle ha en dårlig dag. Jeg nyter altså virkelig livet, selv om det ikke alltid er like godt!

 

I dag har jeg vært på Hundetjenesten i politiet, fikk prøve å være “tyv” og bli fanget av en hund. Det var utrolig moro! Jeg følger altså fortsatt drømmen om å bli politikvinne. Ikke gå på akkord med deg selv for å oppnå det du vil. Det ville nok ØA sagt. Jeg gir altså aldri opp, de får ta meg inn når de begynner å bli lei av søknaden min:)

 

Altså, mitt råd er å prøve å nyte at vi er i live. Det er det som er meningen med livet, spør du meg. Det man vanligvis tar for gitt, er noe man egentlig bør sette ordentlig pris på!

 

Jeg håper at dere som er inne på siden har en fin høst, og husker å nyte livet i fulle drag! Vi er jo i live!

 

Høstklem fra Thea Elise


Nye 100.000.-

Filed under: Nyheter — Familien October 15, 2007 @ 10:09 pm

 

I forbindelse med Børge Moen Stjern sin bortgang fikk innsamlingsaksjonen inn ca. 100.00.- som vi valgte å umidelbart å gi vidre til Johanna Olweus og hennes forskningsteam.

Det vil si at innsamlingsaksjonen nå har gitt bort 310.00.- siden 1.januar.

Vi ba Johanna om å skrive litt om hva disse pengene betyr for hennes forskning, og mere spesifikt hva hun holder på med.

Av Johanna Olweus

ØA stiftelsen gir gaver til framtidige pasienter

Hvis du legges inn på sykehus med kreftsykdom, vil stort sett all behandling som gis være et resultat av mangeårig forskning. Når behandlingen ikke er god nok, trengs det mer forskning. Så enkelt er det.
 
Forskningen i Norge lever i trange kår, gitt at vi lever i et av verdens rikeste land. Sammenlignet med våre naboland er det rene smalhans, og etter årets statsbudsjett er  målet om å nå OECD-nivå like utopisk som før. Samtidig har vi ikke en kultur for private donasjoner til forskning på samme måte som for eksempel amerikanerne.
 
Familien Grøseth opplevde den største sorgen av dem alle – å miste et ungt familiemedlem etter langvarig sykdom. Øyvind André var en usedvanlig ung mann som gjennom sin måte å takle kreften på var et forbilde og en inspirasjon for andre. Og familien hans er ikke mindre usedvanlig. I stedet for å lammes av det triste har de tatt kampen opp for at andre skal ha en større sjanse for å helbredes av sin blodkreft, gjennom å samle inn penger til forskning på forbedrede behandlingsmåter. Og de har lykkes. Mange hundretusener er samlet inn til ØA stiftelsen, nylig også som følge av en generøs gave fra familien til kreftsyke Børge Moen Stjern etter hans bortgang. Forskningsprosjektet i min gruppe har til sammen fått tildelt det betydelige beløp 310.000 NOK.
 

Hva betyr slike gaver for forskningen vår og for forskning generelt? Svaret er: mye. Forskningsbevilgninger fra de store organisasjonene er ofte bundet opp i lønnsmidler til stipendiater og forskere, mens det å få midler som kan benyttes til reagenser kan være mer problematisk. De donasjonene vi har fått er viktige for at vi skal være sikret å kunne kjøpe de dyre forskningsreagensene som vi trenger til eksperimentene våre. Familien Grøseth har også skapt mye mediaoppmerksomhet rundt innsamlingsaksjonen. Dette er svært viktig for å vise politikerne at pasienter og pårørende ser at offentlige tiltak for å sikre framtidige pasienter ikke på langt nær er gode nok. Når slike aksjoner følges ad av et press for økte statlige forskningsbevilgninger, mangedobles den positive effekten for forskningens del!
 

I gruppen min arbeider i øyeblikket 3 doktorgradsstipendiater og 1 bioingeniør med prosjektet. Norges Forskningsråd har nylig innvilget lønnsmidler til tre postdoktorale forskere som starter over nyttår. Sammen med donasjoner fra ØA stiftelsen, gjør dette at vi kan arbeide med større intensitet og forhåpentlig få resultater raskere.
 

Benmargstransplantasjon er eneste helbredende behandling for en rekke pasienter med blodkreft (leukemi). Immunceller i transplantatet kan angripe og drepe kreftceller, som kalles graft-versus-leukemi effekt. Problemet er at immunceller i transplantatet ofte også angriper pasientens normale celler. Dette kalles graft-versus-host disease og medfører stor sykelighet og dødelighet. Vi har funnet en metode for å skille immunceller med den positive fra de med den negative effekten. Vårt forskningsprosjekt går ut på å isolere egenskaper fra immuncellene som gir graft-versus-leukemi effekt, og overføre disse egenskapene til celler fra pasienter med blodkreft. Målet er at når pasientens celler utstyres med disse egenskapene, kan de drepe kreftcellene i pasienten.
 

Vi er optimistiske med tanke på å finne en bedre behandling for blodkreft i framtiden. Forhåpentlig vil stadig flere innse at mer forskning må til for at denne framtiden skal komme så raskt som mulig. Familien Grøseths og ØA stiftelsens innsats og bidrag har vært fantastisk, og vi ønsker dem lykke til videre i kampen for å støtte forskning!
 

Johanna Olweus
 

red11.jpg

 

ØA, har fått sin “egen” gravstein!

Filed under: Nyheter — Familien October 14, 2007 @ 8:55 pm

Nå er ØA`s gravstein på plass, og like så spesiell som han var, har han også fått en spesiell gravstein.

ØA arbeidet  som murer, og likte jobben sin som for det meste bestod av muring med Oppdals-skifer. Vi ville derfor prøve å gi han en gravstein som var “noe” av det han likte å holde på med.                                                                                                   

Vi tok derfor kontakt med Murerfirma Iversen & Olsen på Oppdal som var ØA`s arbeidsgiver, og lurte på om de kunne hjelpe oss.  De ville gjerne hjelpe oss med dette, og de har absolutt fått til den spesielle steinen som vi ønsket oss og som vi vet ØA ville vært / er fornøyd med.

Curlingsteinen på toppen forteller også hvor glad ØA var i idretten sin og hva den betydde for han.

Gravsteinen er spesiel, og det finnes ikke noen som ligner,  på Oppdal kirkegård.   Den gir et godt bilde av hva han likte å holde på med såvel på jobb som i fritid. 

En stor takk til Iversen & Olsen som muret, til Stikka som ga oss curlingsteinen,og til de som var behjelpelig med å få den på plass.

Familien og Thea                  

red.jpg

Klikk på bildet for å få det større!

 


210.000.-

Filed under: Nyheter — Familien September 12, 2007 @ 11:07 pm

1. september ga innsamlingsakjsonen bort nye 50.000.- og har siden 1.jan. gitt bort  210.000.- til J. Olweus forskningteam. Dette utgjør ca 50% av deres driftsutgifter i løpet av et år.

Vi vet at dette settes stor pris på, og at det også blir lagt merke til av andre forskningsteam ved Rikshospitalet.

Vårt ønske er at stat og regjering får øynene opp, og istedet for store kutt til forskningen,  heller øker midlene slik det burde være for en “velferdsnasjon” som vi lever i.

Vi er en stor takk skyldig, alle dere som er med og bidrar.

Styret


Børge Moen Stjern til minne.

Filed under: Nyheter — Familien @ 10:28 pm

getattachment1.jpg

Børge Moen Stjern døde den 24. august i år. Han ble 28 år gammel.

Børge fikk ALL – akutt lymfatisk leukemi – i januar 2005. Til tross for mange cellegiftkurer ville ikke kreften slippe taket.  I mars i år ble det klart at benmargstransplantasjon var eneste utvei.

Børge hadde en positiv og optimistisk holdning til livet. Han var aldri sykdommen sin. Han var seg selv og deltok aktivt hele tiden. De mange cellegift kurene hadde imidlertid tappet kroppen for krefter, og den tøffe kuren før transplantasjonen ble for hard. Han døde på Rikshospitalet før de nye stamcellene fikk begynne kampen mot de siste kreftcellene.

Børge kjente til Øivind Andrés historie, og han visste om innsatsen for å samle inn penger til stamcelleforskning. Da han døde ville familien at de som ønsket det, kunne gi en gave til innsamlingsaksjonen.

Styret er rørt og glade for slike tiltak, og sender varme tanker og en stor takk til familien i en vanskelig tid.  Det kom inn ca.100.000,-, og dette er penger som vil komme godt til nytte for de som leter etter en bedre og sikrere måte å utføre transplantasjoner på.

Tusen takk!       

   

 


ØA`s Minneturnering - NOTAR CUP

Filed under: Nyheter — Familien August 30, 2007 @ 3:11 pm
www
- Next Page >>>