Øivind Andrés Innsamlingsaksjon

En liten oppdatering

Filed under: Nyheter — Familien May 5, 2007 @ 9:09 pm

Siden det faktisk ikke finnes internett på St. Olavs hospital (!), er det nå Thea som skriver. ØA ligger på sykehuset, og er ikke i form til å gå alle trappene opp i leiligheten.

De siste dagene har vært innholdsrike. Tirsdag reiste vi til Oppdal med ambulanse, Liv og Bjørn kjørte bil. Der har vi hatt noen strålende dager med fint vær, besøk av gode venner og familie og spist god mat. En dag var det grilling (med Bjørn som kokk selvsagt): det var utrolig godt, selv om ØA ikke spiser så mye eller så fort som han vil. Dagen etter var vi på “Mølla” i sentrum og spiste kebab. På torsdagen fikk vi besøk av hjemmesykepleien, som hadde med oksygenbeholder. Grunnen til dette var at det har surklet en del i brystet hans i det siste, og det har til tider vært vanskelig å puste. Fredag var vi bedt til Marit og Vegard på middag. Det var god mat, men ØA følte seg ikke helt bra. Han hadde litt problemer med pusten igjen, var tungpustet og veldig sliten. Da bar det rett hjem i Morkelveien og på med oksygen. Det hjalp en del, men Liv ringte hjemmesykepleien. Det kom en lege og undersøkte ØA og fant ut at han hadde en del vann på lungene. Hun mente det var best om han kom seg til St. Olavs for å få vanndrivende intravenøst, slik at dette kunne bli bedre. Da var det på´n igjen med ambulanse, og det gikk litt fortere denne gang. Så natt til lørdag ble han innlagt på A10. Ganske raskt ble det ordnet med røntgen, hvor legen fant ut at lungene var fylt 60% med vann. Da er det ikke rart det blir vanskelig å puste!! De vanndrivende medisinene har fungert bra, og det ble noen runder på toalettet i natt. Jeg (Thea) sov på sykehuset, men på et annet rom, slik at jeg var i nærheten i tilfelle noe skulle skje. Liv og Bjørn lå i leiligheten. I dag, lørdag, har de hovne beina hans gått nesten helt ned til normalen, og “gravid”-magen som vi spøker med, blitt mye mindre. Og det er jo gode tegn! Men ØA bruker nå oksygenflaske kontinuerlig når han ligger i senga. Han har ikke vært mye oppe og gått i dag. Da legen var innom på visitt i 14-tiden, mente han at ØA burde tilbringe en natt til på sykehuset for å få vanndrivende, og så få reise hjem i morgen en gang, når han føler for det. (I ambulanse igjen!)

ØA er ikke i kjempeform om dagene, men for å understreke hvor godt humør han alltid er utstyrt med, dette eksempelet:

Øa ligger i sengen, har ikke spist noe hele formiddagen. Thea kommer med mat.

ØA: Åh.. E må vær en veldig syk mann, Thea.
Thea: Øh.. Ja, du e jo veldig syk.
ØA: Men sjå på me, e spise jo SALLAT!!

Der må jeg si vi fikk oss en god latter:) Kommentarene sitter fortsatt løst!!

Til dere som ikke kjenner til ØAs matvaner: han er en kjøtteter, og spiser vanligvis ikke “det mat spiser”. Han mener at han har spist mer grønnsaker og frukt i de årene han har vært sammen med meg, enn han noen gang har gjort! Det sier litt;)

Takk for all støtte gjennom meldinger. ØA får alle, det han ikke leser selv tar vi på telefon. Jeg er stolt over å være kjæresten til en som så mange ser opp til!:)

Hilsen fra Thea (ØAs forlovede)


26 Kommentarer »

  1. Kjære Øivind A

    Jeg har fulgt litt av din kamp mot kreften, en kamp som jeg også kjemper. Det er så godt å lese at du fortsatt beholder humøret ditt. Det synes jeg er vanskelig nå for mitt vedkommende. Men som du, har jeg et godt nettverk som støtter meg i tunge dager. Så en liten opplysning; På pasienthotellet ved St.Olav er det en Pc tilgjengelig for gjester og pasienter, men det er dessverre et stykke å komme seg dit fra sengeposten. Stå på Thea, du er en kjempegod støttespiller for din kjære Øivind. Ha det så godt som dere kan i denne vanskelige tiden.

    Kjærlig hilsen Bjørg

    Comment by Bjørg — May 5, 2007 @ 11:54 pm

  2. Rock on Øivind André!!

    Comment by MortenK — May 5, 2007 @ 11:54 pm

  3. Hei Thea:)
    Vil bare sende deg noen varme tanker..
    Hils masse til ØA.

    Gode klemmer fra Bergen.

    Comment by camilla — May 6, 2007 @ 12:37 am

  4. Hei.
    Jeg tror han er veldig stolt av å väre kjäresten din også, Thea:)

    Camilla

    Comment by Camilla H — May 6, 2007 @ 10:15 am

  5. Kjære Thea,Øivind Andre, Liv og Bjørn!

    Sender dere mange varme tanker. Jeg er hos dere hele tiden.Jeg klamrer meg fortsatt til at det skal skje et”under”.

    Pass godt på dere selv!

    Stor og varm klem til dere alle fire fra Krisitn R

    Comment by Kristin R — May 6, 2007 @ 10:50 am

  6. Thea og Øivind Andrè.
    Dere har grunn til være stolte av hverandre begge to.Jeg skjønner at du,Thea- er en person i ØA’s liv som betyr enormt mye og at du gir mye av deg selv. Å få oppleve den gode kjærligheten som dere to unge tydeligvis gjør, er ikke en selvfølge for alle. Den skal dere nyte.Vi tenker på dere hver dag og sender varme klemmer til dere begge to!
    Siw og Sigrid.

    Comment by siw og sigrid — May 6, 2007 @ 1:02 pm

  7. Kjære Thea og ØIvind André!

    Se hvor flink jeg har blitt til å skrive Øivind med I..;-)
    Thea, hvor heldig Øivind André er som har deg og hele sin familie!
    Jeg føler så inderlig med dere alle.
    KjempekleM

    Comment by Marianne — May 6, 2007 @ 1:52 pm

  8. Hei Thea og Øivind Andrè
    Jeg følger fortsatt med og heier fra sidelinjen. Har aldri vært interissert i sport, men denne kampen følger jeg uten og mukke. Som oftes heier jeg på de dårligste, og det gjør jeg vel nå også. Forresten har jeg sett flere tilfeller av at de “dårligste” vinner. Siste var vel på lørdag da Fulham slo Liverpool 1-0(jeg lo; heier ikke på de i rødt - no offense om du har rød skjorte)

    Stå på ØA du har mange på laget ditt!
    Stor klem til dere begge to:)

    Comment by Anette (til Steinar) — May 6, 2007 @ 5:06 pm

  9. Kjære Øyvind André og Thea

    Tenker masse på dere.
    Håper på et under

    Stå på

    Klem fra Marianne S

    Comment by Marianne S — May 6, 2007 @ 8:49 pm

  10. Hei.

    Du er jammen meg en tapper gutt. Desverre er det de beste som forsvinner først. Håper du fortsatt har mange minner du skal oppleve sammen med dine nærmeste. Urettferdig verden vi lever i. Du fortjener å bli minst 100 år til..

    Comment by Linn Jones — May 7, 2007 @ 3:13 am

  11. Kjære dere!

    Måtte denne dagen bli så god som mulig for dere. Dere er i tankene mine hele tiden.
    For en fantastisk forlovede du er Thea, for en fantastisk familie Øivind Andre har, og jeg BØYER meg i støvet for hovedpersonen selv-Øivind Andre.
    Stor og varm klem til dere alle sammen fra meg.

    Kristin R

    Comment by Kristin R — May 7, 2007 @ 8:55 am

  12. Hei Thea og ØA

    Tenker på dere hele tiden. Dere to, de tøffeste og tappreste jeg vet om. Tenk hvis det hadde vært dere to på banen i går mot Enga…
    Jeg sender dere alt jeg har av tro, håp og kjærlighet.

    Varme tanker fra Lucie Kathrine

    Comment by Lucie Kathrine Eidem — May 7, 2007 @ 10:27 am

  13. hei,
    sender dere varme gode tenker oppi dette,
    følger med og tenker masse på dere,
    du er sterk thea,like så er øa,
    ønsker dere gode tider..
    hilser fra
    kine,aina,rina,wenche og arnfinn..

    Comment by kine — May 7, 2007 @ 11:12 am

  14. Hei på dere alle sammen.

    Dette var trist lesing ja.

    Thea, du er ei sterk jente og støtten fra deg betyr garantert mye for ØA.

    Tenker mye på dere.

    Klem fra Anita L.

    Comment by Anita Landrø — May 7, 2007 @ 5:17 pm

  15. Hei Øivind André.
    Har fulgt med deg en stund nå og tenker masse på deg, Thea, kusine Liv, Bjørn og resten av familien, hver dag. Jeg bare føyer meg inn i rekken av beundrere! Selv om vi er slektninger så har vi ikke møttes ofte. Husker deg bare fra da du var liten. Derfor er jeg veldig glad for at jeg fikk hilst på deg i vinter.
    Mange varme tanker fra Karianne.

    Comment by Karianne Haarberg — May 7, 2007 @ 8:43 pm

  16. Heia the one and only ØA…:) tenker masse på deg, du er et stort forbilde ! Stor klem fra Gro

    Comment by gro l — May 7, 2007 @ 9:43 pm

  17. Kjære Thea og Øivind André
    I går kom vi fra Åndalsnes og Eresfjord og vi fortalte dere om en veldig flott konfirmasjonsfeiring til ditt (Theas) søskenbarn, Jens. Dere var også invitert til markeringen og festen som startet i Rauma Rådhus. Vi hadde holdt av to stoler og håpet i det lengste at dere ville dukke opp på arrangementet. Jeg vet at ØA ønsket inderlig å reise til Åndalsnes. Han har nylig kjøpt ny dress, skjorte, slips og sko, og alt var på plass, klar til bruk. Dessverre ble det ikke mulig for denne gangen, siden ØA ble innlagt på St. Olav. Hele familien og konfirmanten Jens ønsket inderlig å få besøk av dere. Dere betyr uendelig mye for meg og for oss alle! Vi håper, vi tenker, vi ønsker og vi lever for de små og store øyeblikk som livet gir oss.
    Frode

    Comment by Frode Olav Gjerstaed — May 7, 2007 @ 10:21 pm

  18. Kjære ØA!
    Jeg har fulgt med deg siden Thea møtte deg sommeren for snart 2 år siden. Det var så fint å se hvor forelska hun var og for en flott type hun hadde funnet seg! Det siste året synes jeg at jeg har blitt veldig godt kjent med deg - og funnet et sjeldent menneske. Du har blitt som en sønn i husetfor meg og Frode, og de siste ukene (siden den siste beskjeden i mars) har vi hatt deg i tankene døgnet rundt.
    Det er mer enn imponerende hvordan du takler denne situasjonen, ØA. Jeg vet at familien din og Thea har det fryktelig tungt nå, men hvordan ville det vært uten det ustoppelige gode humøret ditt?
    Mange varme klemmer til deg
    fra Kine (mamma’n til Thea)

    Comment by Kine Walbye — May 7, 2007 @ 10:23 pm

  19. God morgen Øivind Andre og Thea.
    Håper gravid magen har trukket seg ytterligere tilbake. En kjekkas som Øivind Andre kan ikke gå rundt med gravid mage. Det for da være grenser. Hva er det de egentlig gir han på St. Olavs? Personlig går jeg rundt med en ordentlig gravid mage. Sist jeg traff dere på Riksen var jeg også gravid, men nå er jeg altså på tjukka igjen. Det blir ultralyd på torsdag så da får vi kanskje vite kjønnet. Har dere forslag til hva barnet skal hete?
    Jeg tenker på dere hele tiden og håper dere er sterke. Vi er så mange som bryr oss om dere.

    Varme tanker fra Lucie Kathrine

    Comment by Lucie Kathrine Eidem — May 8, 2007 @ 8:57 am

  20. Hei ØA,

    Lenge siden jeg har sjekket bloggen din, men i går var jeg innom. Dessverre var det dårlige nyheter. Jeg håpet virkelig du var på bedringens vei, og det var virkelig kjedelig å lese at du ikke er bra. Alltid surt med plukk på siste stein…

    Jeg er imponert over hvordan du, Thea og familien takler dette. Stå på - du er en fighter. Du har bevist det!

    Skal hilse fra dine curlingvenner og erkerivaler i Team Broen. Vi tenker på deg, ønsker deg alt godt, og håper på det beste for deg!

    Mvh
    - STIG -

    Comment by Stig — May 8, 2007 @ 3:33 pm

  21. Kjære Øivind Andre !

    Du husker nok ikke meg, men jeg har møtt deg i din barndom på Oppdal da jeg besøkte din mamma og pappa , og jeg er søstera til Kirsti.
    Det har kommet både tårer og smil når jeg har lest om deg på din hjemmeside.Det du og andre har skrevet har gitt meg mange tanker om hva som blant annet er viktig i livet, og jeg beundrer din styrke og den tapperhet som du viser.
    Jeg tenker på deg,Thea og deres familie .Sender også en spesiell hilsen til Liv og Bjørn.

    Hilsener fra Marie

    Comment by Marie Faksvåg — May 8, 2007 @ 4:34 pm

  22. Kjære Thea og ØA!

    Vi tenker på dere.

    Klem fra Kristin og Bengt

    Comment by Kristin Onsøien — May 8, 2007 @ 4:53 pm

  23. Hei ØA,Thea,Liv,Bjørn,Camilla,Gina og Emilie

    Tenker masse på dere. Jeg beundrer dere alle!!

    Vibeke

    Comment by Vibeke — May 8, 2007 @ 6:38 pm

  24. Kjære Øivind Andrè og alle rundt deg.
    Jeg har aldrig mødt deg, men gjennom å ha lest alt av innlegg og kommentarer siden fredag, er jeg helt satt ut. Både fordi jeg ser hva du skriver og hvordan du klarer å sette sånne spor etter deg. Ønsker å hilse deg med et vers av Nordahl Grieg som jeg siden jeg kunne lese har elsket. Var 5 år da faren min døde av kreft, og føler og tenker mye på hva Du nå tenker i disse dager og hvordan det er å leve med vissheten om hva som kommer.

    ” Døden kan flamme som kornmo;
    klarere ser vi enn før
    hvert liv i dens hvite smerte:
    det er de beste som dør.”

    Comment by Sissel Haugan — May 8, 2007 @ 8:46 pm

  25. Håper at en dag kommer du og Øivind Andre til å fortelle denne historien til barna og barnebarna deres. En historie om pågangsmot og troen på at alt er mulig :-)

    Comment by jente25 — May 9, 2007 @ 10:45 am

  26. Kjære ØA.
    Vi er så stolte over å kjenne en så flott og unik gutt som deg. Det er utrolig hva du har klart “å røske opp i” hva engasjement og følelser hos et helt folk angår. Vi trenger ikke å lete etter ord når vi møter deg da du er så åpen og gir så mye av deg selv. Du er full av visdom ØA og nå gjenstår det bare å se om det du har lært oss fører videre. Det er opp til oss!!!! Vi ønsker deg og Thea alt godt så stå på, dere er noen fightere. Klem fra Hanne Britt og Per

    Comment by Hanne Britt og Per — May 9, 2007 @ 11:20 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv din kommentar