Øivind Andrés Innsamlingsaksjon

Hvordan man blir donor og blodgiver!

Filed under: Nyheter — Familien May 28, 2007 @ 11:16 pm

Det kom et spørsmål ang. hvordan man blir beinmargsdonor. Først må man være blodgiver, og så kan man registrere seg i beinmargsregisteret. For å bli blodgiver, må man ta kontakt med Røde Kors på www.giblod.no . Det stilles visse krav for å bli blodgiver, men de fleste vanlig friske mennesker kan faktisk gjøre det! Og så har jeg hørt at det ikke tar lang tid og at nålen ikke er såå stor:)

Når man så er registrert som blodgiver, kan man be om å få stå i beinmargsdonor-registeret. Håper mange føler at dette er noe de kan gjøre, for det hjelper mange daglig! ØA hadde ikke kommet langt uten alle blod- og blodplateoverføringene…! Husk at du redder liv!

Hilsen fra Thea


5 Kommentarer »

 1. dette er spennende,
  håper mange blir donor og blod giver..
  kjempe bra thea..

  Comment by kine — May 30, 2007 @ 11:20 am

 2. hei igjen.
  jeg har vært inne og sjekket siden, men jeg kan ikke gi blod, jeg veier ikke nok men skal tenke på det til jeg er klar.
  men håper andre gjør det…

  Comment by kine — May 30, 2007 @ 11:35 am

 3. hei. jeg skulle veldig gjerne hjulpet dere med å gi blod, men jeg er lei for at jeg har kreft selv. får stråling på radiumhospitalet, ferdig på førstkommende mandag. jeg kommer til å lese mer på siden og spørre folk selv om de vil støtte denne saken. den er viktig for meg og. jeg skriver kanskje tilbake på denne siden for å si hvordan det går med meg.

  Comment by nina rostad — June 2, 2007 @ 5:28 pm

 4. Jeg har også mistet kjære i kreft, og har av den grunn vært litt over gjennomsnittet aktiv i blodgiver-vervekampanjen. Mange av tilbakemeldingene dreide seg om å være blodgiver versus bytte av seksualpartner. Mange unge har ikke fast partner, og tror av den grunn at de ikke kan bli blodgivere. DET ER FEIL! Man har karantene i 6 måneder etter partnerbytte. Ellers er man disponibel for blodbanken, forutsatt at man ellers fyller kravene for å bli blodgiver. Altså, har man byttet partner, ringer man bare blodbanken og sier at du ikke er tappeklar igjen før *dato*. De blir ikke sure, man har på ingen måte forpliktet seg til å gi blod x antall ganger per år. De er tvert i mot bare glad for å få beskjed, slik at de slipper å innkalle noen som ikke kan gi blod, og timen går til spille.

  Andre mente at fordi de bodde langt unna nærmeste blodbank, kunne de ikke gi blod. Bare tull =) De fleste er innom et sted med blodbank fra tid til annen. Det er bare å ringe noen dager i forveien og meld din ankomst. De fleste blodbanker er behjelpelige med å gi deg en time som passer deg.

  Håper det kan være til hjelp hvis andre skulle få spørsmål om dette. Lykke til med alle blodgiverkampanjer der ute!

  Comment by LH — June 3, 2007 @ 4:47 pm

 5. hei igjen :) jeg synes det var kjempetrist å lese den tragiske nyheten om utfallet av sykdommen til deres sønn. håper virkelig at dere sitter igjen med gode minner om han, og at dere vil leve videre med de :) hilsen kreft-syk. ps: begynner å bli bedre selv, så jeg har håp :) sender dere mange gode tanker

  Comment by nina rostad — April 22, 2008 @ 11:07 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv din kommentar