Øivind Andrés Innsamlingsaksjon

Høststemning..

Filed under: Nyheter — Familien October 25, 2007 @ 8:10 pm

Høsten er kommet til Oslo også. Som alltid. Det er mørkt, kaldt og litt tristere vær enn sommeren, synes nå jeg. Sånn er det med hvordan det føles at ØA er borte også. Jeg har ihvertfall fått et mye sterkere savn etter ØA nå i høst enn hvordan det var i sommer. Det virker kanskje rart for noen, men sånn har det vært for meg. Like etter at ØA døde, føltes det fortsatt som om han var der. Smilet hans og stemmen var fortsatt så nært, men nå føler jeg ikke at han er sånn i nærheten av meg lengre. Selvsagt, jeg glemmer han aldri, men litt etter litt går det opp for meg at han aldri vil komme tilbake til oss.

 

I høst har jeg sett utrolig mye på bilder og filmer fra vår tid sammen. Savnet blir liksom litt lettere å bære da. Det som slår meg gang på gang er hvor utrolig GOD ØA var som person. Det skal mye til for å matche den personligheten! Og så kom gravsteinen i denne måneden, spesiell og nydelig, akkurat som ØA.

 

Her i Oslo lever jeg livet som en ekte student. Jeg hadde bestemt meg for at hvis jeg ville flytte og starte på et studie, var det det jeg skulle gjennomføre og fokusere på. Det gjør at jeg av og til stenger de vonde følelsene ute, som en slags overlevelsesmekanisme. Jeg prøver å ha noe å gjøre, slik at jeg ikke bare går rundt og er trist. Det fungerer som jeg tenkte. Jeg får ihvertfall til å studere og jobbe, og så kommer tristhet og tårer når det kan. Slik er det. Jeg har følt en ubeskrivelig sorg, men likevel tenker jeg at jeg bare MÅ fortsette! Hvis jeg hadde tenkt at livet var slutt nå hadde det vært det. Altså, det ville blitt veldig mye verre å være meg da. Men som ØA har lært meg: stå på for det du vil oppnå, og ha troa på deg selv! Det er virkelig i ØAs ånd. Derfor prøver jeg å tenke på hva han ville sagt til meg, hvis jeg skulle ha en dårlig dag. Jeg nyter altså virkelig livet, selv om det ikke alltid er like godt!

 

I dag har jeg vært på Hundetjenesten i politiet, fikk prøve å være “tyv” og bli fanget av en hund. Det var utrolig moro! Jeg følger altså fortsatt drømmen om å bli politikvinne. Ikke gå på akkord med deg selv for å oppnå det du vil. Det ville nok ØA sagt. Jeg gir altså aldri opp, de får ta meg inn når de begynner å bli lei av søknaden min:)

 

Altså, mitt råd er å prøve å nyte at vi er i live. Det er det som er meningen med livet, spør du meg. Det man vanligvis tar for gitt, er noe man egentlig bør sette ordentlig pris på!

 

Jeg håper at dere som er inne på siden har en fin høst, og husker å nyte livet i fulle drag! Vi er jo i live!

 

Høstklem fra Thea Elise


13 Kommentarer »

 1. Hei Thea :o )
  Leste nettopp gjennom det du har skrevet, fint at du deler litt med oss som leser på siden.
  Jeg kjente ikke ØA personlig, og kjenner heller ikke deg, men jeg har fulgt med på denne saken siden internett siden ble kjent for meg. Du og familien til ØA har hatt det tøft, men som du sier, sakte men sikkert går det fremover, og det er riktig tror jeg :o ) Så kos deg med studier, og kos deg med tidene du tenker på ØA, for det trengs det også :o )
  Håper du også får en fin høst!
  MVH Linn Tyra..

  Comment by Linn Tyra — October 28, 2007 @ 5:03 pm

 2. Ikke meningen det skulle bli :o ) tegn, men :) Bekalger! Linn Tyra

  Comment by Linn Tyra — October 28, 2007 @ 5:03 pm

 3. Hei Thea!

  Du blir en fantastisk politikvinne når du kommer inn på PHS etter hvert. Inntil videre får vi alle følge ditt råd om å nyte livet. Det har i alle fall DU fortjent, Thea. Og jeg mener befalingen fra ØA om “Å leve livet mens man kan”, er noe av det klokeste som er sagt og skrevet i hele år.

  Kos deg i Oslo Thea, men ikke bli for Oslo-kjær, Trondheim trenger deg i fremtiden! :-)

  Comment by Bengt — October 28, 2007 @ 8:31 pm

 4. Kjære Thea!

  Fint å høre fra deg igjen-godt å høre at livet går videre-selv om jeg skjønner at det er mange tunge stunder for dere alle sammen.
  Tenker på dere hver eneste dag!
  Klem fra meg

  Comment by Kristin R — October 28, 2007 @ 8:40 pm

 5. Hei Thea.

  virkelig godt å høre fra deg igjen. tenker utrolig mye på deg. så deg på TV i forbindelse med Valla-boka, morsomt å se Thea i en helt annen sammenheng enn jeg er vant til…

  det er sterkt av deg å dele følelsene dine på den måten du gjør. bengt har rett i at du kommer til å bli en fantastisk politikvinne - ikke bare er du ærlig mot andre, men også mot deg selv!

  husk å ta vare på deg selv i en stressende studiehverdag:)

  klem anette

  Comment by Anette Haugland — November 1, 2007 @ 3:30 pm

 6. Hei ØA og alle sammen!!

  Var og besøkte graven til ØA her en dag…så utrolig nydelig!!! Håper alle tar vare på hverandre nå og for all tid fremover:) Klem fra meg:)

  Comment by Kristin Lauvås — November 2, 2007 @ 8:38 am

 7. Du er fantastisk Thea Elise.
  Stå på videre, å gi aldri opp dine mål.
  Gleder meg til å se deg i jula.
  Klem fra Christine

  Comment by christine — November 6, 2007 @ 2:34 am

 8. Hei kjære ØA.

  Sender mine varme tanker og klemmer til deg i dag.

  Kjære Thea.
  Så godt det er å høre fra deg. Masse lykke til videre i Oslo, med studier og livet generelt. Du er enestående du.

  Klem.

  Comment by camilla — November 6, 2007 @ 2:20 pm

 9. Kjære Liv, Bjørn, Camilla, Gina og datter Thea!
  Idag for et halvt år siden var jeg hos dere og tok farvel med ØA hjemme i stua i Morkelveien. Det var ubeskrivelig sårt.
  Jeg har tent lys for han idag, grått og lest gjennom masse av det ØA skrev på blog’en sin. Det slår meg gang på gang at mens han det gjaldt var så sterk og livsglad, humoristisk og positiv, følte vi oss så aldeles hjelpeløse! Hvor tok han styrken sin fra, denne fabelaktige fyren som Thea “fant” sommeren 2005?
  Vi som fikk oppleve ØA så nært gjennom opp- og nedturer i nesten 2 år, tenker på han hver dag, men det blir ekstra vondt på dager som bursdager og andre spesielle minnerike dager som idag.

  Jeg snakker nesten daglig med Thea for å sikre at hun takler å bo alene med alle de tankene som kommer dag og natt. Det er ikke enkelt for hennes unge venner å forstå hvor stor del av henne som fortsatt sliter med sorg og savn. Det forventer hun heller ikke, for ingen kan egentlig skjønne hva hun har vært gjennom unntatt familien og ØA sin familie.
  Vi er veldig takknemlige for at dere Grøseth’ene tar så godt vare på henne enda dere sannelig har det tøft med egen sorg.

  Frode og jeg tenker veldig ofte på dere og vi gleder oss til å besøke dere under minneturneringa på Oppdal i slutten av måneden.

  Klemmer fra Kine W

  Comment by Kine Walbye — November 10, 2007 @ 3:11 pm

 10. Tenker masse på dere;)

  Comment by Linn Githmark — November 14, 2007 @ 6:21 pm

 11. du er er fantastisk kvinne, og et slikt mot og måten du takler dette er enestående, det er på en måte godt og lese det du skriver får det er så sant og det smitter det du gjør..

  lykke til!! du blir en kjempe flott politi kvinne med stort mot og mye livs erfaringer,, det trur jeg.. klem

  Comment by kine — November 26, 2007 @ 10:11 pm

 12. oi..! Nå har jeg lest igjennom ca 90 % av siden her..
  Og tårene lever sitt eget liv.
  Utrolig bra at dere holder liv i siden, og fondet!

  Og ja, man må virkelig leve livet altså!

  Kjempe masse lykke til , Politikvinne Thea :)

  Comment by Line — November 27, 2007 @ 2:37 pm

 13. Hei Thea. Utrolig sterkt å lese om ØA. Fulgte historien hans helt siden mamma fikk akutt leukemi i desember ifjor.Hun døde i mars, 50 år gammel. “Diagnosedagen”, lucia dagen, nærmer seg for meg. Jeg føler det akkurat som deg. Det er mye tommere etter hvert. Det gåt opp for en hvor avhengig man var av gleden og tryggheten til personen som er død. Føler av og til at hele greien er ganske surrealistisk. Usannsynlig på en måte.

  Uansett takk for siden :-) den er til stor støtte!

  hilsen Sandra

  Comment by sandra — December 3, 2007 @ 1:02 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Skriv din kommentar